CH *Moja Otrada Chuedesnitsa ”Suddis”

SIB n 09 23, * 2005-12-15 +2020-11-26

Chudesnitsa betyder ”hon som kan göra mirakel”. I vårt tycke var hela hon ett mirakel!

Suddis var vår första sibiriska katt och starten på Sibbemaffians uppfödning. Jag letade noga och omsorgsfullt innan jag hittade en kattunge med en stamtavla som jag tyckte verkade bra. När jag så fick den första bilden på Suddis, två dagar gammal, visste jag att det var henne jag ville ha. Det har jag aldrig ångrat. Jag valde helt rätt och hon har varit älskad sedan dess.

Suddis var en intelligent och klok katt. En mycket speciell katt. Hon gillade människor och välkomnade alla som klev innanför dörren. Hon var kelig och go och älskade att bli kammad. När man höll fram kammen och ropade på henne kom hon som ett skott! Hon var också duktig på att öppna dörrar.

När hennes son Barysjnikov var 6,5 år upptäckte vi att han hade stora cystor på sina njurar. Jag blev orolig att det här kunde vara något ärftligt och kollade därför även Suddis njurar.  Även hon hade cystor på sina njurar. Det skulle sedermera visa sig vara den ärftliga sjukdomen PKD. Trots PKD blev lilla Suddeluddis nästan 15 år.

Alla hennes avkommor som gått vidare i avel är kollade och fria från PKD.

Suddis var en duktig och bra mamma som tog väl hand om sina tre kullar:

> Schackkullen
> Ballerinakullen
> Konståkningskullen