S*Sibbemaffians Sizova

* SIB n 09 23, 2011-06-15 + 2024-01-06

Lilla underbara Sizo. Kelig och go – när hon själv ville. Det var hon som dikterade villkoren. Om hon var i sovrummet när vi skulle gå och lägga oss, stack hon snabbt in under sängen och satte sig längst upp i mitten där vi inte kom åt henne. När vi släckte och det gått en stund kom hon alltid upp och lade sig hos oss. Då ville hon kela.

Sizo kom från Balettkullen och var kullsyster till Barysjnikov. Deras mamma var vår första sibiriska katt, S*Moja Otrada Chudesnitsa. Sizo fick tre jättefina kullar och är bl.a. mamma till Nazarov och Vishnevskaya. I hennes sista kull finns Valentin Serov som bor hos min son och hans familj i Jönköping. Han har är i sin tur pappa till vår ”Mischa”, S*Mickeltass Marie Curie.

I december 2018 fick Sizo flytta till Lisa och Viktor i Malmö för att äntligen få bli ensam ”katt på täppan”. Hon stormtrivdes hos dem och njöt av att slippa träffa andra katter.

Lördagen den 6 januri 2024 fick jag det tråkiga samtalet från Viktor att Sizo blivit sjuk och tyvärr fått somna in. Sizo betydde mycket för oss och vi saknar henne.

Sizo är mamma till dessa kullar:
> Fotomodellkullen
> Kompositörskullen
> Konstnärskullen